Google voice typing: revolutie voor copywriters of gimmick voor geeks?
Heb jij ‘m al gezien? De Google voice typing tool in Google Docs? Sinds kort vind je ‘m onder ‘tools’ in de hoofdnavigatie van je document. Denk je eens in! Nooit meer typen, maar gewoon de woorden op je scherm spreektoveren! De natte droom van elke copywriter, natuurlijk. Maar hoe goed werkt Google voice typing in de praktijk?
![Contentmarketing naar een hoger niveau niveau: zo doe je dat [deel 3]](https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/57c0451446c3c44c7d4ee77a/1507379636951-ISAXLCSAAERSLUX81HZ7/Cover+deel+3+2.jpg)
Contentmarketing naar een hoger niveau niveau: zo doe je dat [deel 3]
Contentmarketing naar een hoger niveau: zo doe je dat [deel 2]
In deel 1 heb je gelezen hoe je je contentmarketingstrategie kunt ontleden tot drie onderdelen: strategie, productie en distributie. Ook heb je gelezen hoe je dat eerste onderdeel, strategie, kunt optimaliseren door in te zoomen op drie aspecten: onderzoek, creatie en management. In deel 2 ga je aan de slag met het tweede onderdeel: productie. Ook weer door in te zoomen op onderzoek, creatie en management.
![Contentmarketing naar een hoger niveau: zo doe je dat [deel 1]](https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/57c0451446c3c44c7d4ee77a/1507379722879-WIYH9WQQPMZBEGFPVD8O/Cover+deel+3+1.jpeg)
Contentmarketing naar een hoger niveau: zo doe je dat [deel 1]
Contentmarketing. Je bent al even op weg, je ziet resultaten. Maar je wil meer. Hoe til je het geheel naar een hoger plan? What’s next? Hoe stuur je bij? Hoe zorg je voor meer inzicht, betere content en meer impact? Het is tijd om de volgende stap te zetten.
Contentmarketing: ‘meer sales’ of ‘meer bezoekers' is geen goeie doelstelling (+hoe moet het wél)
Wanneer bedrijven mij benaderen met de vraag of ik ze kan helpen op het gebied van contentmarketing, beginnen ze vaak met een verkeerd uitgangspunt. ‘We willen meer sales’ of ‘we willen meer bezoekers’, zo beginnen ze hun verhaal. Maar zo werkt contentmarketing niet. Ik zal je uitleggen waarom niet.
Alles wat je moet weten voor een goeie start met contentmarketing
Je hebt het licht gezien; je wilt aan de slag met contentmarketing. Waar begin je dan? In dit artikel leg ik je uit wat je moet weten over contentmarketing en hoe je, stap voor stap, op een goeie manier aan de slag gaat met contentmarketing. Ook als je al bent begonnen met contentmarketing is het handig dit artikel te lezen; het is nooit te laat om de boel om te gooien of bij te sturen.

Contentmarketing: Laat je hoofd razen, dan komen de verhalen vanzelf
Ojeej, je ‘moet’ weer een artikel schrijven. Waar ga je het over hebben? Ok, focus. Waar heb je vorige keer over geschreven? Waar schrijven je concurrenten over? Op welk artikel reageerden je volgers vorige keer zo goed? Ho! Wacht. Rustig aan. Alles komt goed. Tenminste, rustig aan, het enige wat je hoeft te doen is je hoofd laten razen. Dan komen de verhalen vanzelf. Ik zal je vertellen hoe je dat doet.
Slow down. Een hoge informatiedichtheid is geen criterium voor een goeie tekst
Tekst moet fijn zijn om te lezen. Een tekst moet leven, je lezer raken. Oprecht, levendig, met bevlogenheid, vrij van clichés, los van regeltjes, vol van authenticiteit. Maar hoe doe je dat? Hoe breek je los van de dertien-in-een-dozijn-teksten die lezers sneller vergeten dan het vorige Donald Trump schandaal?
10 maanden freelancen in 28 cijfers
Wat heb ik in die tien maanden gedaan? Veel te veel om in één verhaal te stoppen. Om toch een beeld te kunnen schetsen, heb ik een aantal cijfers verzameld die een idee geven van hoe mijn avontuur eruit zag en hoe mijn bedrijf er nu voor staat. Om mezelf uit te dagen heb ik ervoor gekozen om dat eens niet met tekst te doen, maar met beeld.
Contentmarketing voor kleine organisaties: 6 keuzes voor succes
Welke slimme keuzes kun je als kleine organisatie maken om met beperkte middelen toch veel impact te maken? Hoe ga slim om met je budget, tijd en de mensen die je hebt? Ik geef je zes keuzes die je helpen succesvol te zijn met contentmarketing.
Contentmerketing: content is je merk (+ 3 sterke voorbeelden)
Het belang van sterke content gaat veel verder dan het genereren van leads, het opbouwen van naamsbekendheid of het aantrekken van nieuwe klanten. Wat jouw belangrijkste doel van je contentmarketingstrategie ook is, de content die je publiceert, maakt of breekt jouw imago. Aan de hand van drie voorbeelden laat ik zien dat de kracht van contentmarketing zit in de optelsom van details.
![Laat jezelf zien, laat je pak thuis [column]](https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/57c0451446c3c44c7d4ee77a/1488791660296-9LWD86PG673R8YKJY3AO/Pak.png)
Laat jezelf zien, laat je pak thuis [column]
Hoe kan het dat we in onze cultuur steeds meer waarde zijn gaan hechten aan authenticiteit, jezelf zijn, dat we de conformistische en stijve klassensamenleving vaarwel hebben gezegd, maar velen in het bedrijfsleven nog stijfjes in pak lopen uit angst om uit de toon te vallen en een 'casual friday' nodig hebben om te durven dragen wat ze willen?

Brief van de maand
Ja. Ik ga brieven versturen. Nieuwsbrieven wel te verstaan. Wat kun je verwachten van mijn nieuwsbrief en hoe kun je je inschrijven?
5 irritante trucjes die contentmarketing verzieken
Contentmarketing heeft een soort goudkoorts teweeggebracht. Marketeers zien eurotekens en duiken op contentmarketing als hipsters op groenteshakes. Ze stampen artikeltjes uit de grond om ze vervolgens te verdrinken in advertenties en call-to-actions. Om een tegengeluid te geven heb ik vijf irritante commerciële trucjes op een rij gezet die de ervaring rond content verzieken.
Copywriting: een voorbeeld + een kijkje in mijn brein
Ik zeg het vaker: schrijven is als het eten van een whopper: iedereen kan het, maar bij 90% van de mensen ziet het er smerig uit. Maar wat is smerig? En hoe kun je ‘m eten zodat het er wel mooi uitziet? Of liever gezegd: hoe schrijf je een tekst zo op dat ‘ie vertelt wat je wil vertellen, vermakelijk is, je lezers bij hun lurven grijpt en ze pas na de laatste letter weer loslaat?

Contentmarketing: 2017 wordt het jaar van de doorbijters
Contentmarketing is - ik zeg het zo vaak - niets nieuws. Al in 1895 publiceerde John Deere, een producent van landbouwproducten en -machines, een magazine om boeren te leren efficiënter te werken en zo meer winst uit hun boerenbedrijf te halen. En ook de Michelingids bestaat al langer dan jouw en mijn leeftijd bij elkaar opgeteld.
Wat wel ‘nieuw’ is, is dat content een onnoemelijk grote rol is gaan spelen dankzij de informatiesamenleving waarin we leven. We zijn offline en online, alleen of in contact met anderen, non-stop bezig met het gevraagd of ongevraagd verwerken van informatie. We zijn geëvolueerd tot Homo Informaticus.

Contentmarketing: zo bedenk je de verhalen die je gaat maken
‘Ja, laten we iets doen met contentmarketing!’...een veel gehoorde uitspraak op de marketingafdeling van organisaties die de contentboot niet willen missen. En terecht. Contentmarketing is booming. Als je het goed doet, levert contentmarketing je meer verkeer, meer fans, meer leads en meer klanten op. Maar contentmarketing gaat over verhalen maken en delen. De grote vraag waar veel organisaties mee stoeien is dan ook: waar gaan we het over hebben?

I love you Charlie!
Charlie? Ja, Charlie! Charlie Temple natuurlijk, de opperopticien, de magnifieke monturenman, de briljante brillenwinkel, het valhalla voor verzienden, het magnum opus voor het manke oog, de wizzard of wicked glasses, Charlie Temple!

Er staat ons een contentparadox te wachten
Content is KING, content first, contentmarketing, contentstrategie, content, content, content. Contentmarketing is het nieuwe woord voor...marketing. Ok, als je iets verder inzoomt heb je nog contentstrategie en contentproductie en vooruit, een SEO-sausje maakt je content helemaal af. Social? Advertising? Manieren om je content extra onder de aandacht te brengen.

Mijn eerste 4 maanden als freelancer
Eind juni maakte ik de stap; weg bij Frankwatching, weg van het leven in loondienst, op naar een nieuw bestaan. Ik begon mijn avontuur als freelancer op 1 juli. Wat heb ik sindsdien geleerd? Wat heeft het mij gebracht? Wat ging er goed en wat ging minder?