Brief van de Maand - April 2022

Wat je over 'microcopy' wilt weten + voorbeelden | 10 inspirerende mensen op LinkedIn | Naakt bij een kampvuur filosoferen

Hai.

Retorische vraag om mijn brief mee te beginnen - het is altijd leuk als je het antwoord ergens op weet:

Waarom zijn verrassingen zo leuk?

Omdat je ze niet ziet aankomen. Het onverwachte geeft ons vreugde.

En dat is precies waar microcopy over gaat, ofwel, de kleinste der kleinste teksten. Denk aan de tekst op je contactknop, je cookiemelding, of de disclaimer in je bestelformulier. Die zogenaamde standaardteksten - die dus eigenlijk niet standaard zouden moeten zijn. Wie daar wat bijzonders mee doet, verrast, en scoort dus bonuspunten. Dit wil je erover weten + sterke voorbeelden om je te inspireren.

Ik bedenk me ineens - ik moet mijn hakmes maar weer eens bijslijpen om een messcherpe out of office tekst neer te zetten.

Want de hele maand mei ben ik weg, op huwelijksreis met mijn vriend, in het midden van nergens in Servië, en roadtrippend daarnaartoe en weer terug, via Valhalla, het Paradijs, Best Place Ever, Belle Grado, en allemaal andere plekken om je stik-en-stik-jaloers te maken.

Jaloers?

Wees nou maar blij, jij hoeft geen ander woord voor huwelijksreis te bedenken - want laten we eerlijk zijn, dat woord doet denken aan vitrage, broodtrommels met op woensdag een extra plakje ontbijtkoek, Rick Santorum, 'ja schat' zeggen terwijl je de krant zit te lezen in een Chesterfield-stoel bij de vensterbank waar een foto van je schoonfamilie op staat, en dingen die misschien nog wel erger zijn, zoals hopjesvla op zondag, het woord 'moeke' of met je vrienden praten over je man en die dan je 'mannetje' noemen. 

En om je nóg blijer te maken, jij hoeft geen liefdesepistel te schrijven voor de liefde van je leven die weet dat jij copywriter bent en dus verwachtingen heeft die ver boven de Burj Khalifa uit torenen.

Dus ik ga maar weer eens.

Maar niet voordat ik 10 inspirerende mensen om te volgen op LinkedIn met je heb gedeeld, dan hoef je mij daar niet te missen, mocht je dat van plan zijn:

Als je nu denkt, 'jahaaa', die heb je al gedeeld in je online masterclass 'Scherpe teksten voor LinkedIn', klopt. 

Misschien dat je dan wél blij wordt van deze plaat - vooral een aanrader als je een 'verbindingsritueel' doet, van ayahuasca houdt of regelmatig, bij voorkeur naakt, bij een kampvuur zit te filosoferen - kijk, zo krijgt zo'n huwelijksreis ineens een hele andere associatiehorizon.

Tot volgende maand - ja, ik heb mijn volgende Brief van de Maand alvast gemaakt en ingepland, want ik heb je beloofd dat je elke maand een Brief van de Maand krijgt. Dus ook als ik op reis ben.

Mocht je reageren, leuk, doe dat vooral, maar je krijgt pas antwoord van me in juni.

Joe.

Tim