Brief van de Maand - Juni 2020

Zo maak je je teksten korter | De 4 doelen van contentmarketing | Brand stories | Werkliedjes | Knopen

Licht uit. Spot aan. Mondkapje af. Leesbril op.

Hoi.

Coronel Tim hier - ik heb corona gehad, dus als pandemic survivor heb ik mijn aanspreektitel een actueel tintje gegeven.

Dat was het, qua corona. Over op de zaken die ertoe doen in het leven. Ik heb het natuurlijk over brand stories. En over copywriting.

Om te beginnen help ik je korter, to the point, te schrijven. Want korter kan het altijd. Dat scheelt jou én je lezer tijd en frustratie én je boodschap komt helderder over. In mijn artikel haal ik mijn kapmes door 5 korte teksten die ik nóg korter maak, van Albert Heijn, IKEA, Natuur en Milieu, Mama Botanica en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Verder.

Weet je eigenlijk wel waaróm je content maakt? Wat wil je nou eigenlijk, zoals een Rotterdammer het zou zeggen. Dit is wat je wilt: De 4 doelen van contentmarketing. Lees dat vooral als je iets wilt bereiken met je content. Schrijf je just for the fun? Ook leuk. Dan hoef je 'm ook niet te lezen - de kortste tekst is een tekst die je niet leest.

Dan wil ik je nog trakteren op How to write Compelling Brand Stories That Captivate Your Audience van Michelle Volpe-Kohler. Een echte moet-lees als je jouw klanten de magic van je merk wilt laten voelen.

Dan de werkliedjes - ik begreep van een aantal van jullie dat dat wordt gewaardeerd.

Tot slot: ik heb mijn kapmes niet alleen gebruikt om teksten korter te maken, maar ook om knopen mee door te hakken:

🔪 Ik doe alleen nog wat ik het allerleukste vind en waar ik het allerbeste in ben: ik richt me vanaf nu 100% op 1) brand stories en 2) copy - in alle vormen, van slogans tot online magazines.
🔪 Ik werk alleen nog voor merken die een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Voor maatschappelijk betrokken merken die denken dat de wereld beter kan. Voor brutaal rebelse merken die van plan zijn de gevestigde orde omver te werpen. Voor merken die denken dat geld belangrijk is, maar lang niet het allerbelangrijkste.
🔪 Ik doneer 2% van mijn winst aan Wakibi: zij verstrekken microkredieten aan ondernemers in derdewereldlanden.

Om dat moment te markeren heb ik mijn website en Brief van de Maand een nieuwe kijk & voel gegeven. Als je dat wilt zien, en meer wilt weten over de keuzes die ik heb gemaakt, check dan mijn over-mij-pagina.

Tot volgende maand. 

Doei.

Tim